Historie

Shiftkey is opgericht op 30 maart 2000 en heeft zich toegelegd op software engineering en development. Opdrachtgevers zijn bedrijven van klein tot groot die behoefte hebben aan maatwerk op het gebied van software.

Shiftkey werd opgericht door ing. Maarten Keijsers tijdens zijn studie Hogere Informatica aan de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch (nu Avans Hogeschool) en voortgezet na zijn afstuderen in 2001.

Onze eerste grote opdracht was het ontwikkelen van BSP voor Bosch Rexroth. Er was daar een SAP-implementatietraject gaande waarbij de verwachting was dat men een deel functionaliteit en gebruiksgemak zou gaan verliezen bij het uitfaseren van de bestaande, maatwerk, planningssoftware. BSP moest dat gat gaan opvullen. De haalbaarheid daarvan was eerder aangetoond met een pilotproject (Keijsers’ afstudeerproject) waarmee hij een nominatie voor de landelijke NIRIA afstudeerprijs in de wacht sleepte en daar een finaleplaats behaalde.

Voor een idee van de projecten waaraan we sinds die tijd hebben (mee)gewerkt, bekijk het Projectoverzicht. Zo krijgt u ook een beeld van de diverse omgevingen en technieken waar wij ervaring mee hebben.

Shiftkey werkt vaak samen met technology partners zoals Ambition IT en Leannovations BV. Van 2010 tot 2024 was Shiftkey gevestigd in een kantoor aan het Stationsplein in Rosmalen.