Historie

Shiftkey is opgericht op 30 maart 2000 en heeft zich toegelegd op software engineering en development. Opdrachtgevers zijn bedrijven van klein tot groot die behoefte hebben aan maatwerk op het gebied van software.

Shiftkey werd opgericht door ing. Maarten Keijsers tijdens zijn studie Hogere Informatica aan de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch (nu Avans Hogeschool) en voortgezet na zijn afstuderen in 2001.

De eerste grote opdracht voor Shiftkey was het ontwikkelen van de Bocar Administration Tool in 2000, in opdracht van de Academie van Management Opleidingen van de Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch. Begin 2001 haalde Shiftkey een onderhoudscontract binnen voor HPPL, de maatwerk productieplanningssoftware van Hydraudyne (tegenwoordig Bosch Rexroth B.V.). Dit door derden ontwikkelde programma was door Keijsers in het najaar van 2000 uitgebreid met nieuwe functionaliteit.

NIRIA afstudeerprijs

Een nieuwe mijlpaal en nog steeds een hoogtepunt vormde de opdracht tot ontwikkeling van BSP, eveneens voor Bosch Rexroth. Er was daar een implementatietraject gaande voor een SAP-bedrijfsomgeving. Daarbij was de verwachting dat men een deel van de functionaliteit en gebruiksgemak die men uit het voor hen op maat gemaakte HPPL gewend was ging verliezen. BSP moest dat gat gaan opvullen. De technische haalbaarheid daarvan was eerder bewezen in een pilotproject dat tevens Keijsers’ afstudeerproject was en waarvoor hij behalve hoge cijfers ook een nominatie (en uiteindelijk een finaleplaats) voor de landelijke NIRIA afstudeerprijs in de wacht sleepte.

Sinds de eerste versie van BSP in 2003 werd opgeleverd is het programma door Shiftkey continu doorontwikkeld en met steeds meer mogelijkheden uitgebreid. Daarnaast werd onder meer gewerkt aan een productieplanningssysteem voor Squall International. Mede dankzij deze projecten kan Shiftkey inmiddels bogen op uitgebreide ervaring met resource planning voor de Engineer-to-order industrie.

Ontwikkeling kassasysteem

Samen met technology partner Tonit Development werd een handheld kassa/bestelsysteem voor de horeca ontwikkeld, gebaseerd op het €cash systeem van Tonit. De pda’s zijn uiterst gebruiksvriendelijk en betrouwbaar en ze maken zich binnen de kortste tijd onmisbaar bij elk en xml webservice-technologie.

Voor de afdeling Engineering van Bosch Rexroth werd de BOM Creator, een tool om stuklijsten (bill-of-materials, bom) samen te stellen ontwikkeld. De gebruikers zijn vooral erg te spreken over de flexibele en snelle zoekfunctie voor de talloze verschillende onderdelen. Het .NET framework en MS SQL server vormen hiervoor het fundament.

In C# en ASP.NET werd in 2006 een webapplicatie ontwikkeld samen met technology partner Ambition IT uit Rosmalen. De klanten van Arte di Granito kunnen nu via het internet in ArteWeb live de status van eigen orders en services bekijken en nieuwe meldingen doen. Dit levert Arte een directe besparing op in de tijd die medewerkers kwijt zijn aan het beantwoorden van vragen van klanten.

Naast het ontwikkelen van software heeft Shiftkey zich ook op kleine schaal bezig gehouden met website-ontwikkeling en ICT support voor kleine bedrijven en instellingen.