Arte Productconfigurator

In samenwerking met Ambition IT en WoutWare bouwde Shiftkey een ProductConfigurator voor Arte di Granito, producent van keuken- en werkbladen in natuursteen en composiet.

Arte di Granito uit Helmond is producent van werkbladen in natuursteen en composiet en levert deze aan keukenspecialisten. Het ontwerp van deze bladen gebeurt in de ProductConfigurator. De tekenaars van Arte werken hierin de aanvragen uit. Aan de hand van deze ontwerpen worden vervolgens prijsopgaven gemaakt, orderbevestigingen gegenereerd, productietekeningen gemaakt en worden magazijn-, zaag- en freesmachines aangestuurd en nog veel meer.

De ontwikkeling van deze IT-infrastructuur is in handen van Ambition IT, die in nauwe samenwerking met het team van Arte het ontwerp heeft opgesteld. Shiftkey is samen met CAD/CAM-specialist WoutWare verantwoordelijk voor de ProductConfigurator, de spin in het web.

Na ruim twee jaar ontwikkelen, draait de fabriek van Arte di Granito sinds augustus 2011 op de nieuwe productiesoftware, waaronder de configurator. De applicatie wordt nog continu doorontwikkeld en probeert het werk van de medewerkers van Arte steeds makkelijker te maken en telkens weer nieuwe mogelijkheden op het gebied van natuurstenen bladen te benutten.