€Cash Handheld Edition

Tonit Systems levert geïntegreerde touch-screen kassa- en bestelsystemen voor de horeca. Shiftkey ontwikkelde in samenwerking met Tonit een mobiele editie voor handheld devices (PDA’s). De kelner verstuurt, staande aan de tafel met gasten, de bestellingen onmiddellijk naar de centrale kassa en de keuken en/of bar.

De uitdaging in dit project was tweezijdig. Allereerst stelt het programmeren voor handhelds, met hun beperkingen op het gebied van snelheid, resources en schermgrootte, hele andere eisen dan het programmeren voor een gewone pc. Daarnaast was het een zaak om de handheld te integreren met de bestaande kassasystemen zonder hier al te veel wijzigingen in te hoeven aanbrengen.

Missie geslaagd

Dit is uitstekend gelukt. De client maakt waar mogelijk slim gebruik van de beperkte real estate. Ook is het uitvoeren van zwaardere taken geoptimaliseerd om de reactiesnelheid en daarmee het “snelheidsgevoel” van de eindgebruiker te maximaliseren.  De servercomponent werkt volledig onafhankelijk van de bestaande kassa’s en integreert in het systeem als ware het een extra kassa die de aanvragen van de clients kanaliseert. Dit vereenvoudigt de integratie van de mobiele clients bij bestaande klanten.

De client maakt gebruik van het .NET Compact Framework en is in Visual Studio ontwikkeld. De in Delphi ontwikkelde server treedt naar de client op als een Webservice op basis van SOAP- en XML-standaarden. Daardoor is deze eenvoudig en betrouwbaar te benaderen vanaf de client. De server is een CGI-executable die een door Tonit ontwikkelde ActiveX component gebruikt om te integreren met de E-cash kassa. De standaard CGI-interface maakt de server geschikt voor vrijwel elke beschikbare webserver.

Voor meer informatie zie www.tonit.nl of www.ecash.nl.