OTIB Etalage

In samenwerking met Ambition IT uit Rosmalen verzorgt Shiftkey de implementatie van OTIB Etalage, een ASP.NET webapplicatie waar werknemers uit de technische installatiebranche kunnen zoeken naar vakopleidingen en cursussen in het aanbod dat door cursusaanbieders en opleidingsinstituten wordt gepubliceerd.

OTIB (kort voor Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf) werkt voor werknemers, werkgevers en onderwijsinstellingen in de installatie- en elektrotechnische branche. Zij bewaken de kwaliteit van de opleidingen die gegeven worden en initiëren nieuwe opleidingen als daar behoefte aan ontstaat. Een van de activiteiten op dat gebied is een jaarlijkse catalogus met alle relevante opleidingen.

Het Etalage-project wil deze catalogus online brengen. Opleidingsinstituten kunnen hun aanbod publiceren en bijhouden en geïnteresseerden kunnen gaan zoeken in dit aanbod. Het aanbod wordt tevens door een team van experts gecontroleerd om de kwaliteit van de aangeboden informatie te waarborgen.

Door Ambition IT en Mathieu van Loon Softwareontwikkeling is in 2007 een start gemaakt met het ontwerpen en bouwen van Etalage. In de eerste helft van 2008 heeft Shiftkey de ontwikkeling overgenomen.

De database backend was een MS SQL Server 2012 op het Windows Server 2012 platform, met een ASP.Net 3.5 MVC webapplicatie op IIS als front-end.

De catalogus is online en wordt gebruikt door OTIB en partners. Daarnaast staat er een project in de steigers om integratie met andere cursus- en opleidingssystemen van OTIB en partners, en publicatie van de jaarlijkse catalogus te realiseren.

In 2020 werd OTIB “Wij Techniek“. Bij de ingebruikname van de nieuwe naam en website, is het opleidingsaanbod in de website geïntegreerd. Onderhoud van het aanbod gebeurt nog steeds vanuit de back-end van Etalage, daartoe hernoemd naar simpelweg “Beheer Opleidingen”. De applicatie draait inmiddels in een Azure-omgeving op Windows Server 2019. Het cursus- en beroepsopleidingenaanbod wordt bovendien gesynchroniseerd met het Declaratiesysteem.